Skupina Osebnostna rast

Najbolj prijetna skupina, ki nas opremi za lepše življenje.

Od oktobra do maja predelamo teme, ki so bistvene za življenje, pa vendar o njih tako malo vemo. Naučimo se:

  • kaj so odnosi,
  • kako čutit sebe,
  • kaj so čustva in kako se na njih odzvat,
  • kaj je partnerstvo,
  • spolnost,
  • smrt
  • in še mnoge druge zanimive teme.

Vse te teme so sestavni del življenja in če jih ignoriramo, se v podzavesti ustvarja močna, rušilna energija, ki vpliva na vsa naša področja. Pojavijo se depresije, strah pred družbo, pred kritiko, se v nas nabira jeza do partnerja in do otrok, kronična obolenja, nezadovoljstvo,…Ko se soočimo z vsemi zgoraj naštetimi temami, kot so smrt, spolnost in partnerstvo, pa pridobimo sproščenost in svobodo. Poleg znanja, ki ga pridobimo, odložimo tudi čustveno breme in ta energija sije skozi naš vsak dan.

IZKUŠNJE UDELEŽENCEV: 

Lina

“Za terapevtsko skupino sem se odločila, ker sem se želela soočiti s strahovi, ki jih imam pred odnosi z drugimi ljudmi. Terapevtska skupina pri Evi mi je nudila varno okolje, v katerem sem se lahko izrazila, kot sem čutila, da bi se rada. Ko sem s soudeleženkami delila svoje strahove in dvome, mi je terapevtka pomagala razkrivati njihov izvor in preverjati, ali so danes še smiselni. Sočuten način, na katerega se je terapevtka odzivala na vsakega posameznika, je vso skupino učila, kakšen naj bi bil zdrav odnos, ki ga imamo do drugih in pa, kar je še posebej pomembno, do sebe. Ko sem videla, kako terapevtka sočutno sprejema druge in njihove posebnosti, sem jih začela sprejemati tudi sama. Sčasoma sem si tako lahko dovolila sprejeti tudi sebe in svoje posebnosti. Četudi sem se na začetku počutila neustrezno, sem ob podpori terapevtke in skupine spoznala, da je z mano vse v redu, da smo vsi drugačni, obenem pa imamo enake potrebe, kar nas je povezalo. Sčasoma sem v določeni meri premagala strah pred tem, kako se bodo do mene vedle soudeleženke. Postale smo prijateljice in se želimo še naprej učiti sočutja do drugih in sebe pod Evinim vodstvom.”

 

Bojana:

“Ker sem bila ravno v fazi, ko sem želela osebnostno napredovati in se razviti, ter predelati nekatere boleče spomine iz preteklosti, se mi je skupina za osebnostno rast zdela prava priložnost za to.
Tudi cena mi je bila zelo ugodna in odločila sem se, da se prijavim. Nisem pričakovala veliko, morda le prostor, da si olajšam dušo in spoznam nekoga, ki ima podobne “probleme” kot jaz, da bi me vsaj nekdo lahko razumel.
Na začetku sem bila precej previdna in zadržana, saj sem navajena, da me ljudje vedno kritizirajo in si o meni mislijo najslabše ( no, ta del je bil verjetno predvsem v moji glavi), nato pa sem se z vsakim srečanjem lahko bolj odprla in sprostila.
Skupina mi je zelo olajšala moje takratno počutje in končno sem se spet počutila kot normalen človek, ki se lahko z nekom pogovori, ko mu je težko.
Na koncu nas ni ostalo veliko, ampak se mi zdi, da je tako še bolje, ker smo se lahko bolj povezale. Eva je bila tudi krasna mentorica, veliko nas je poslušala in stala ob strani.
Skupina mi je dala zelo veliko in na koncu sem bila res vesela, da sem vztrajala do konca, sedaj pa se že veselim nadaljevalne skupine.
Lepo je vedeti, da si v okolju, kjer te nihče ne obsoja, ti zares prisluhnejo in z nasveti skušajo pomagati kolikor se da. Ker sama takega okolja nimam, mi je to zelo veliko pomenilo in mi pomeni še vedno.
Udeležbo na skupini bi priporočila vsem, ki jih karkoli muči ali bi se radi znebili uničujočih vzorcev in omejitev iz preteklosti, ali pa bi se samo radi naučili nekaj novega o sebi.
Eva nam namreč nekatere stvari razloži skozi psihološki vidik, kar je meni zagotovo pomagalo, da v določenih situacijah odreagiram bolj mirno in razumno kot bi sicer.
Skupina mi je definitivno pomagala in veliko dala, zato sem res vesela, da nam je Eva omogočila to priložnost, tudi po taki ceni.
Ne nazadnje spoznaš tudi krasne nove ljudi, kar veliko šteje.”

Skupina se začne 8. oktobra in traja do 20. maj. PRIJAVE OMEJENE, možno samo 10 ljudi! Skupina se zapre in skozi leto ne omogoča novih prijav, zaradi varnosti vseh prisotnih.

PRIJAVA NA: info@cloveska-toplina.com

CENA: 50 eur na mesec (8 šolskih ur)

Skupino vodi: Eva Erpič

Individualne priprave na porod<< >>Skrivnosti uspešnega partnerstva

About the author : Eva