Kako skupaj do orgazma? Če ga še nikoli niste doživele….

Spolnost je darilo in lahko celo oblika samozdravljenja. Ali veste, da vas takoj preneha boleti glava ali pa da nehate kolcati, ko pričnete s spolnim odnosom? Kaj vse je še zmožno naše telo, če bi znali pravilno usmeriti spolno energijo? Kaj pa vi, ali doživite orgazem?Orgazem nikakor ne paše med nujne sestavine odnosa ali spolnosti, ampak vseeno orgazem ni nekaj, kar bi zanemarili ali pa se sprijaznili z življenjem brez njega!

KAKO SKUPAJ DO ORGAZMA? Če ga še nikoli niste doživele….

1. POGOVORA NE ZAČNITE SREDI SEKSA

Če sta skupaj že več let in do sedaj med spolnostjo nista govorila, bo to nekako preveč nenavadno, če boste sedaj spregovorili, da nikoli ne doživite orgazma. Obema bo neprijetno in ne bosta vedela, kako nadaljevati. Takšen pogovor zato rajši prihranite za kasneje. Poleg tega so nekateri partnerji lahko zelo osebno razočarani, ko jim boste to priznali. Vaše priznanje bodo slišali kot kritiko, zato je pomembno, da si vzameta čas, v katerem bosta oba razumela, da je to prelomnica v vajinem odnosu, saj bosta po tem pogovoru morala nadaljevati zelo iskreno tudi v postelji.

S partnerjem si lahko vzameta spolnost kot igro, saj je razigrana energija, zagotovo najboljša za doseganje vrhuncev 😉
Raziskujta skupaj in se odločita, da cilj ne bo orgazem, pač pa skupno odkrivanje dotikov, nežnosti in prijetnih stvari, ki se lahko rodijo v dvoje.

Pogovor naj bo iskren in direkten, saj potrebujete sodelovanje vašega partnerja. Mogoče vam bo nerodno vse to priznati, a hkrati boste s to iskrenostjo postavili povsem nove temelje vajini vezi.

2. UČITE SE!

Naj vas vaša radovednost preseneča. Vaše telo in doživljanje se lahko dnevno spreminja, zato je potrebno slediti spremembam. Poslušajte se, ugovtavljajte, preizkušajte kaj vam odgovarja in kaj ne. Preberite si knjige in googlajte prispevke o orgazmu. Spoznavajte svoje telo! Več kot boste vedele o sebi in o orgazmu, več stvari boste lahko poizkusila sama in z možem.

3. SODELUJTA!

Eno je spoznavanje lastnega telesa in doseganje orgazmov s samozadovoljevanjem. Povsem drugače pa je vse to vnesti to še v odnos, v ples dveh teles. Znotraj dvojine, se vedno rodijo še občutki sramu, negotovosti, strahu in vse to morata premagati skupaj. Ne da se naučiti bližine v naprej, saj imamo z vsakim človekom povsem drugačno intimnost. Samo skupaj lahko zgradita odnos, ki bo temelj sproščenosti tudi v spalnici (ali pa še kje drugje ;)).

Hkrati bo tudi vaš mož lahko odkrival nove stvari o sebi in o vas. Spolnost bo vedno nekaj novega in zanimivega in nikakor ne rutina.

Šola za starše<< >>Za ljudi v stiski

About the author : Eva