Izzivi za partnerstvo

Ker se po letih skupnega življenja odnosi ohladijo, velikokrat kljub občutkom ljubezni in pripadnosti, nastane neka praznina. Kadar so v partnerstvu že globoke rane in zamere, je potrebna psihoterapija, za tiste, ki pa bi želeli samo malo prebudili začetno strast, pa imamo 7 dnevni izziv 😉

  1. Ogreli se bomo tako, da si zvečer pred spanjem, vzemita 5 minut časa in si v tišini samo strmita v oči. Želim, da vsak pri sebi začuti in razmisli, kaj vse ga je pripeljalo do točno tega trenutka, kaj in kako se je zgodilo, da je ob vas ta partner. Kakšna je bila ta pot, do tega trenutka, do te energije, do tega razumevanja, kot ga imata in kaj je motivacija za ta izziv. Ne rabita se pogovarjati, niti uskladiti vajinih pogledov. Prva naloga je pravzaprav namenjena vsakemu posebej, da vsak zase sprejme odgovornost za to pot.
  2. Pustita si sladko, seksi, romantično sporočilce. Pustite ga na vidnem mestu, tako da ga bo partner zagotovo našel. Lahko pa si pripravite celo zemljevid ali pa več namigov, do glavnega sporočilca.
  3. Dovolita si nekaj eksperimentiranja v kuhinji. Skupaj pripravita nekaj novega! Mora biti novo, saj se morata učiti skupaj! Prepustita se hrani in ustvarjanju. Pomemben je čas, ki ga preživita skupaj in ne toliko končni izdelek. Če kosilo ne uspe, gresta še vedno lahko v Mc`donalds.
  4. Čez cel dan si pošiljajta smse, ki so lahko drzni in nagajivi. Ali pa celo bolj drzni, boljše je.
  5. Smeh je nujna komponenta dobrega razmerja, zato je vajina naloga, da se spravita v smeh. Vidva vesta kaj partnerja nasmeje, katere šale so mu všeč, kateri dotiki in geste ga/jo spravijo v smeh. Pravijo, da je zakon brez humorja v krizi, zato se pri tej nalogi še posebno potrudita 😉
  6. Vem, da niste vsi ljubitelji športa, a vam priporočam, da vztrajate toliko časa, dokler ne boste začeli čutiti prvih blagodejnih učinkov športa. Namreč fizična aktivnost zares lahko blagodejno vpliva na nas in na naše psihično stanje. Ne vem torej, kako zelo imata rada šport, ampak današnji izziv je, da najdeta skupni šport in si privoščita druženje skozi aktivnost.
    Obljubim, da je to za partnerstvo in odnos tudi lahko zares nova dimenzija. Tudi spolnost je fizična aktivnost, a danes vas prosim da najdete še kaj drugega. Podobnost med spolnostjo in športno aktivnostjo je, da se tudi srečamo z lastnimi omejitvami in da je od tega odvisna tudi aktivnost našega partnerja, saj more npr. prilagodit tempo, poleg tega je šport sodelovanje, dogovarjanje, sprejemanje tujih omejitev in neprijetnosti….vse to kar je tudi (za)veza. Skratka šport je zares zanimiva komponenta odnosa, zato si danes privoščita skupni sprehod, jogo, kolesarjenje, plesanje….karkoli, le da bo skupno.
  7. Zadnji izziv je namenjen temu, da si zaupata kaj je tisto, kar ohranja vajino ljubezen. Napišita seznam stvari, ki jih cenita pri partnerju in za vse izkušnje, lastnosti, za katere sta hvaležna. Zahvalita se en drugemu in si čestitajta za novo zmago, ki sta jo dosegla skupaj!!!! Bravo 😉

 

Prijava na skupino: Izzivi za partnerstvo
V tej prijavni formi se lahko prijavite na skupinske terapije po vašem izboru.
S prijavo na skupino se strinjate, da vaše podatke uporabimo za namen obveščanja o skupini in vas dodamo na email listo društva. V kolikor ne želite prejemati naših novičk, dodajte to v opombe. Za odjavo od email novičk, pošljite na cloveskatoplina1@gmail.com NOVIČKE STOP.
Polja označena z * so zahtevana.

Všečkaj in deli :)

Kategorije prispevkov

Najnovejši prispevki