Individualne priprave na porod

Ženske smo zelo različne in vsaka doživlja nosečnost in porod malo drugače. Nekatere imajo razne strahove, druge pa o porodu razmišljajo kot o zelo naravnem dogodku, na katerega se ni potrebno pripraviti, a jih potem preseneti intenzivnost dogajanja in se takrat v strahu zakrčijo. Zaradi strahu je bolečina lahko večja in porod ne napreduje. 

Individualne priprave na porod so namenjene ravno temu, da skupaj odkrijemo vaše strahove in jih v terapevtskem procesu predelamo. Hkrati na pripravah razširite svoje znanje o tem, kaj porod pravzaprav je, saj je strah velikokrat posledica neznanja.
Na tečaju se boste naučile, kako biti pripravljene na zaplete, a kako z osredotočenostjo “na najboljši izid” vplivati na to, da si povečate možnosti za čudovit porod, ki se ga boste vi in vaš partner z veseljem spominjali do konca življenja. 
 

Nekaj mnenj o meni:

Sandra, ti si zakladnica idej. Hvaležna sem ti za tvojo pripravljenost deliti izkušnje z mano in se o vsem pogovarjati. Vse sem lahko ponovila*, pa še strahu pred morebitnim carskih rezom sem se lahko rešila. In sproščanje ter SMS pred porodom sta mi več kot odlično koristila in bila v spodbudo. Pa tvoja glasba in ostale malenkosti, ki jih vsakič malo dodelam. Hvala! Če se ne bi pripravljala, bi morda pozabila, kako pomembno je, da s položaji pomagam otroku in tudi telesu, da opravi svoje. Res znaš dobro opogumljati in povedati prave stvari na pravem mestu.

*Helena je mamica petih otrok, skupaj sva se pripravljali za njen 4. in 5. porod.
Helena Rozman
Sem mamica treh čudovitih punčk in sem izkusila tri različne porode. In moram zapisati o svoji izkušnji s Sandro. Sandra Kuhar je odlična mentorica, psihološko zelo podporna, absolutno zanesljiva, hkrati pa je zelo razgledana in, zame primarno, topla oseba, ob kateri dobiš občutek varnosti, saj se lahko popolnoma zaneseš na njeno znanje in pripravljenost za dodatno izobraževanje, zbiranje informacij in to le zato, da nosečki vliva pogum za pristno veselje in pričakovanje novega življenja. Ob vseh poplavah informacij o slabih porodih je ravno ona tista, ki s svojim znanjem lahko pomiri še tako zaskrbljeno nosečnico. Ob njej dobiš občutek, da te pripravlja na nepozabno, čudovito in neponovljivo potovanje, ne glede na to kolikokrat ženska rodi in ob vsem tem še kot dodatek začneš spoznavati sebe in svoje telo, začutiš otroka in se absolutno veseliš tudi dneva, ki bo prinesel majhno bitjece in tako greš z veseljem v porodnišnico in komaj čakaš, da spoznaš bitjece, ki ti je bilo namenjeno.
“pikapolonica”
Nosečnost in začetek materinstva je čudovito obdobje. Neizmerno sem se veselila vsake spremembe, ki sem jo videla na svojem telesu in se veselila, da spoznam svojo hčerkico, hkrati pa sem si začela postavljati mnogo vprašanj, saj je bilo to zame nekaj povsem novega. Priprava na porod s Sandro mi je dala veliko odgovorov, ki sem jih v tistem obdobju iskala, predvsem pa, kako najti mir. Osebno sem dobila mnogo nasvetov in izkušenj, ki so me pogosto znale prestrašiti, tako da sem hvaležna Sandri, da mi je pomagala se usmeriti k temu, da se sprostim in skozi to obdobje tudi bolje spoznam svoje telo.
Metka Macura
Sandra mi je pomagala, da sem se soočila s strahom pred rojevanjem, zaradi katerega sem dolgo odlašala z nosečnostjo. Ko sem zanosila, me je še bolj intenzivno pripravljala na porod – tako psihično, kot tudi duhovno. Ob njej sem se počutila zelo varno. Je zelo topla in razumevajoča. Potrpežljivo je stala ob meni, ko sem stopicala na mestu in je verjela v moje vire moči. Sedaj, ko imam doma malega sinčka, sem ponosna, da sem ta strah presegla in neskončno hvaležna, da sem jo imela ob sebi.
Petra

Cena:
35 € na uro (55 min). Priporočeno število srečanj je vsaj 5.

Če se na kakšni uri pridruži tudi partner, cena ostane enaka.

Program vodim: Sandra Kuhar, zakonska in družinska terapevtka 

 
Lokacija: Društvo Človeška toplina, Šmartinska cesta 106, http://cloveska-toplina.com/kontakt/
Prijave: sandra.kuhar123@gmail.com
Delavnica sproščanja<< >>Skupina Osebnostna rast

About the author : Eva