Za odvisne od alkohola

Naša skupina za odvisne od alkohola je uspešna že več kot desetletje. Pri odvisnostih je skupina močnejša, zato vabljeni v skupino. Spoznali boste, kako se drugi srečujejo z enakimi problemi.  Skupine vodi strokovnjakinja na področju alkoholizma Dragica Erpič in koterapevtka Andreja Tasič.

Zakaj skupina?

Zato ker je skupina tista, ki nas motivira in spodbuja v treznem življenju in ker v njej svojci spoznajo, da v svoji bolečini niso sami, zasvojeni pa, da s pomočjo drugih zmorejo brez alkohola zdržati en dan, en teden, en mesec, eno leto in celo nadaljnje življenje.

Iskanje izgubljenega in novega

V skupini si bomo medsebojno pomagali in delili svoje izkušnje. Učili se bomo pogovarjati, poslušati in slišati. Poiskali bomo delčke sebe, ki so se v letih pitja porazgubili in do katerih sami ne najdemo poti. Naučili se bomo predelati sram zaradi preteklosti in strah pred novo, lepšo prihodnostjo. Naučili se bomo živeti v radosti in ranljivosti novega življenja.

Kraj izvajanja skupine: Ljubljana

Začetek skupine: oktober

Cena: 55 € na mesec

»Včasih leže človeku mrko in težko na dušo, tiha, nerazločna groza, ki mu vzame vso moč, vso radost, vse zaupanje. Grenkobe vsakdanjega življenja so nenadoma silne, neznosne: oglasi se vest, udari na srce kakor kladivo in vsi grehi do najmanjšega, že pozabljeni, planejo črni pred oči. Čemu še živeti? Saj je vse, vse, vse izgubljeno… In plaha roka se izteza trepetajoč po roki, plaho oko se ozira in išče prijaznega odzdrava. Ta ura ni sojena samo človeku, ki je bil prehodil dolgo pot in zasluti smrt in grob. Ob najlepšem jutru dihne mrzlo na dušo, da telebnejo vse misli na tla kakor od kamna. Potrka z železnim prstom ob veselem večeru, v glasni družbi: roka, ki je držala kozarec, omahne, oči se razširijo, smeh oledeni na ustnicah…«
(Ivan Cankar: Desetica)

 

Prijava na skupino: Za odvisne od alkohola
V tej prijavni formi se lahko prijavite na skupinske terapije po vašem izboru.
S prijavo na skupino se strinjate, da vaše podatke uporabimo za namen obveščanja o skupini in vas dodamo na email listo društva. V kolikor ne želite prejemati naših novičk, dodajte to v opombe. Za odjavo od email novičk, pošljite na cloveskatoplina1@gmail.com NOVIČKE STOP.
Polja označena z * so zahtevana.
Sledite nam in delite naše objave:
Prej in zdaj<< >>Za žrtve nasilja

About the author : Eva