Dovolj dobri

Živimo v svetu, kjer je normalno, da si močan, da zdržiš pritiske, da ne jokaš, da si lep, postaven, da ne trpiš in da nisi prizanesljiv do sebe. Samo z garanjem se daleč pride. Samo trpljenje in trdo delo prinese napredek.
NE, ne bom verjela v to. Verjamem v ljubezen.Ljubezen do dela nas ponese naprej in nam prinese napredek. Ljubezen do cilja, nam razkrije pot in prinese vztrajnost.
Ženske stradajo in hujšajo, zato da bi prišle do cilja, a kar me pri vsemu temu moti je to, da pozabijo ljubit svoje telo. Pozabijo, da je bilo njihovo telo tolikokrat že pod udarci življenja, da jim je hrana bila v uteho v najtežjih trenutkih. Pozabljamo, da je naše telo zemljevid vsega, kar smo do danes preživeli. Ženske si želijo večje prsi, daljše trepalnice, lepše obrvi, manj celulita. A nobene še nisem slišala, da bi si želela sebe bolj ljubiti tako kot je. Lepe ste punce, ste odraz krutosti, ki ste jo že preživele.
Moški se trudijo biti bolj možati, bolj ugoditi ženskam, biti bolj priljubljeni in nasploh biti boljši, a se mi zdi da niti ne vejo, kaj bi morali še narediti, da bi bili dovolj dobri. Moški ste in to je dovolj! Ste nepogrešljivi prav takšni kot ste!
Dovolj smo dobri, rojeni smo bili odlični in na svetu smo sami zmagovalci, le nehajmo se truditi, da bo družba zadovoljna z nami. Potrudimo se, da bomo zadovoljni sami s sabo. Da se vsako jutro zbudimo nasmejani, s hvaležnostjo v srcu in z iskricami v očeh. S tako energijo bomo ljubili vsako gubico, vsak mozolj, ljubili bomo sebe in svet okoli nas. Zgledujte se po drevesu, ki raste in cveti. Vsako leto znova, kljub vsem praskam in urezninam. Drevo dela iz dneva v dan, kar je njegov namen in mu ratuje. Zraste veliko, cveti in obrodi. A ne, ker ne zmore pozabiti ureznin, ampak ker gre dalje. Živimo v svetu, kjer je normalno, da si močan, da zdržiš pritiske, da ne jokaš, da si lep, postaven, da ne trpiš in da nisi prizanesljiv do sebe. Samo z garanjem se daleč pride. Samo trpljenje in trdo delo prinese napredek.

Sledite nam in delite naše objave:
Osvobodite se strahu<< >>Tančica intime in božanska komedija

About the author : Eva